O účinnej látke

Všeobecne o pektíne (rozpustnej vláknine) a jeho vlastnostiach a odlišnostiach od Modifikovaného Citrus Pektínu (MCP)

S obyčajným, nemodifikovaným pektínom sa stretávame na pravidelnej báze v ovocných šupkách ako sú pomaranče, citróny, grapefruity a jablká a taktiež vo forme zahusťovadiel do džemov, želé a v rôznych iných potravinách. Na základe chemickej štruktúry je pektín rozpustná vláknina. Okrem výhod pri diétach pektín skutočne poskytuje niekoľko zdravotných výhod najmä v tráviacom ústrojenstve, kde môže odstrániť toxíny z čriev a hrubého čreva. Pomáha pri odstraňovaní škodlivých častíc ako sú ťažké kovy, rádioaktívne izotopy a toxíny zo životného prostredia schopné mutácie DNA, čím narušia bunkové funkcie a môžu spôsobiť spúšť v tele. Toto je dôvod prečo je pektín známy tým, že znižuje riziko vzniku rakoviny hrubého čreva. Existuje totiž viac ako tucet publikovaných štúdií, ktoré preukazujú tento účinok.

Avšak netreba si ho zamieňať s Pectasol C® Modifikovaným Citrus Pektínom. Vzhľadom na jeho nízku molekulovú hmotnosť Pectasol C® je schopný prestupovať do cievneho riečiska, kde poskytuje široké spektrum svojich výnimočných vlastností na bunkovej úrovni – ktoré bežný pektín nemá.

Kým výhody pektínu v tráviacom ústrojenstve boli známe mnoho rokov, jeho molekuly sú jednoducho príliš veľké, aby poskytovali úžitok ostatným častiam tela. Ďalšie vlastnosti pektínu zostali nevyužité až do objavenia modifikovaného citrus pektínu.

Pektín (rozpustná vláknina), ktorý sa nachádza v mnohých druhoch ovocia a poskytuje zdravotné výhody najmä v tráviacom trakte, nemôže byť vstrebaný cez črevnú stenu do krvného obehu kvôli veľkosti jeho molekúl a nedostane sa k iným bunkám v tele.

Veľkosť molekúl je vyjadrená v kilodaltonoch (kDA). Molekuly bežného pektínu (z ovocia) majú od 50 do 300 kDA – sú príliš veľké, aby boli vstrebané z čriev do krvného obehu a tak sa dostali k rôznym bunkám v tele.

Všeobecne o pektíne (rozpustnej vláknine) a jeho vlastnostiach a odlišnostiach od Modifikovaného Citrus Pektínu (MCP)

Modifikovaný Citrus Pektín , je výnimočný prírodný produkt získaný z dužiny šupiek citrusových plodov a je špeciálne upravený (enzymaticky a pH procesom). Tým vzniká modifikovaný citrus pektín (MCP) s nízkou molekulovou hmotnosťou medzi 3 až 15 kDa, ktorý má schopnosť prestupovať do krvného riečiska.

Jedinečná technológia získania a úpravy pektínu (patentovo chránená technológia pre Pectasol C® MCP), špecificky mení tradičné vlastnosti pektínu .Ide predovšetkým o vlastnosť, že Pectasol C® MCP sa vstrebáva z tráviaceho ústrojenstva a má schopnosť viazať sa na niektoré typy nádorových buniek kde pôsobí protinádorovo. Podľa vedeckých zistení prirodzenou cestou, nie chemickou, efektívne tlmí výživu nádorových buniek a má preto ako výživový doplnok silný potenciál posilňovať a doplňovať účinok štandardných onkologických liekov bez zvýšenia nežiaducich účinkov . Jeho potenciál je podľa klinických testov najvýznamnejší v liečbe rakoviny prostaty a prsníka.